Imke van Noort

Beste ouders/verzorgers/leerlingen,

Mijn naam is Imke van Noort. In 2012 heb ik mijn diploma onderwijsassistent in ontvangst mogen nemen en op dit moment zit ik in mijn laatste fase van de opleiding Social Work (uitstroomprofiel jeugd) aan de Hogeschool Rotterdam. Deze opleiding is erop gericht kinderen en jongeren te ondersteunen bij uiteenlopende problematiek, veelal met een psychosociaal en maatschappelijk karakter. Dit heb ik gedurende mijn opleiding op diverse PO, VO en MBO scholen binnen Rotterdam, in praktijk mogen brengen.

Naast mijn opleiding ben ik sinds januari 2018 werkzaam als studiecoach bij Studiecentrum Voorne. Samen met de leerlingen werk ik aan het vergroten van studievaardigheden (zoals het toepassen van leerstrategie├źn, het maken van een goede planning etc.). Het doel hierbij is de leerlingen te begeleiden richting het zelfstandig kunnen toepassen van studievaardigheden. Vaardigheden die tijdens hun jaren op het voortgezet onderwijs, maar zeker ook tijdens toekomstige opleidingen (en daarna) waardevol zullen zijn.

Het omgaan met een diversiteit aan leerlingen en mijn aanpak daarop aan kunnen sluiten, maakt het werk als studiecoach voor mij bijzonder. Het maken van een verbinding met de leerlingen en het aansluiten bij hun belevingswereld is voor mij de basis om dit te kunnen doen. Om dit alles tot stand te laten komen is aandacht voor de omgeving ook belangrijk. Ik hecht tijdens de studie coaching waarde aan een huiselijke en rustige omgeving met een fijne groepsdynamiek, waarin alle leerlingen de veiligheid voelen zichzelf te kunnen zijn en uiten.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier
Website laten maken door Modual.